DNM terapija

Dinamička neuromodulacija je neinvazivni i napredni dvosmjerni oblik elektroterapije koji može biti učinkovit u liječenju akutne i kronične boli, kroz aktivaciju i sposobnost samoizlječenja tijela te prirodnu obranu.Terapija dermoneuromodulacijom djeluje na dva fiziološka principa: da tijelo ima vlastite isjeliteljske moći i da možemo promovirati tu sposobnost iscjeljivanja stimulirajući područja mozga koja su odgovorna za regulaciju autonomnog živčanog sustava i homeostazu. Tehnologija dermoneuromodulacije daje lokalne učinke- stimuliranjem kože, mišića i krvnih žila te utjecajem na živce i enokrini sustav odn.općim utjecajem. 

Metoda dinamičke neuromodulacije razvijena je za stimulaciju živčanih puteva kroz povšinu kože posebno oblikovanom tehnikom „stojećeg vala“ . Važan cilj terapije dinamičkom neuromoduacijom je aktiviranje maksimalnog broja C vlakana na pravom mjestu kako bi se inducrala sekrecija dovoljne količine neuropeptida. Uređaj to vrši praćenjem otpornosti kože i ugrađenog „stojećeg vala“, a zatim i modificiranjem električnog impulsa kroz kožu klijenta kako bi se oprimizirao odgovor kroz epidermis. DNM može automatski izmjeriti parametre impulsa, a osim toga locirati ih te liječiti mikrostrukom biofeedbacka. Ovim aktivnim refleksnim biofeedbackom postiže se pojedinačno određen, maksimalni terapeutski poticj kod svakog pojedinca. Električni impulsi koje generira uređaj DNM-e slični su obliku prirodnim neurološkim impulsima tijela, te ih na taj način tijelo prepoznaje kao kompatibilne i neinvazivne. Uređaj se može koristiti za ublažavanje boli bez obzira na vrstu dijagnoze, a njegova je specifičnost kontinuirana procjena reakcije tijela, te isporuka pravog impulsa bez mogućnosti navikavanja ili predoziranja na njega.

INDIKACIJE DNM TERAPIJE: akutna i kroničnu bol,područja liječenja su ona gdje pacjent ima bolove.. koljena, ramena, leđa, vrat, prije i poslije operativne boli, plantarni fascitis...Tretman može uključivati i dijelove tijela na kojima je vidljivo oticanje ili gubitak osjećaja, također uključuje i područja s bolovima u blizini rana,kožne ostipe,čireve,ožiljke .. Može se primjenjivati kod pacjenata s metalnim implatantima, te osobe koje imaju ugrađen TEP i PEP (umjetni zglobovi).

 Nuspojave su rijetke i mogu se javiti nekoliko sati nakon terapije, a uključuju promjene na boji kože (blijedilo ili crvenilo), svrbež ili pojačanje boli, ali oni su obično kratkotrajni i nestaju kroz nekoliko sati.

KLINIČKE REAKCIJE NA DNM TERAPIJU: ublažavanje boli, povećanje mikrocirkulavije, osjećaj lakoće, opuštenosti..

KONTRAINDIKACIJE: osobe s pacemekerom, osobe pod utjecajem alkohola ili osobe podložne epileptičnim napadajima.

 

ČESTO POSTAVLJENO PITANJE: Je li DNM isti kao i TENS ?

Ne. Mehanizmi rada TENS-a i DNM-a bitno su različiti. TENS označava transkutanu električnu neurološku stimulaciju i teži simptomatskom ublažavanju boli. TENS je pasivna jednosmjerna elektroterapija koja šalje niz jednakih električnih impulsa bez mehanizma povratne sprege, s  ciljem ograničavanja živčanih funkcija tako da se stimulans boli privremeno ne prenosi. TENS ne mjeri i ne daje informacije koje podržavaju dijagnozu. Učinak je privremen,a pacjenti se često naviknu na stimulans.

DNM terapija je aktivna dvosmjerna elektroterapija. Pomoću impulsa DNM-e stvara se stojeći val koji je jedinstven na svakom mjestu mjerenja i liječenja pacjentovog živčanog sustava. Analizom oblika i toka stojećeg vala i uspoređivanjm s drugim mjestima stvara se dijagnostička slika. Prilikom modulacije na mjestima sa značajno drugačijim odgovorom aktivira se grananje tako da se funkcija živca može poboljšati. Karakteristike dinamičkog modulacijskog impulsa neprekidno kreću s reakcijama živčanog sustava, tako da nema navikavanja i liječenje ima maksimalan dinamički rezultat.

Kontaktirajte s nama već danas

Ukoliko imate poteškoća sa mišićima, kralježnicom ili želite jednostavno vratiti ravnotežu u vaše tijelo obratite nam se i sigurni smo da Vam možemo pomoći

Kontaktirajte s nama već danas 

FOKUS FASCIA, obrt za pružanje usluga,
vl. Tina Jelenić
Radnička 20, 40000 Savska Ves, Hrvatska
OIB: 65239900430
ŽIRO RAČUN u PBZ-u: HR2823400091160565634