Emmett tehnika

Emmett tehnikaŠTO JE TO EMMETT TEHNIKA?

EMMETT tehnika spada pod specijalne fizioterapijske tehnike te se na komplementaran način može koristiti s bilo kojom drugom manualnom tehnikom. Kod EMMETT tehnike koristimo primjenu laganog pritiska na točno određenim točkama, tzv. Emmett točkama. Emmett točke su mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka, a pritisak na njih provodimo u cilju poboljšanja balansa, smanjenja boli ili neugode, te povećanja opsega pokretljivosti.  Ne koristi se manipulacija zglobova, a primjena tehnike ne zahtjeva posebnu opremu niti ulje.

Na mjestu pritiska dolazi do stimulacije mehanoreceptora što rezultira korekcijom mišićnog tonusa( ovisno o stanju mišića), preko rada određenih struktura središnjeg živčanog sustava stvaraju se novi,  bolji obrasci kretanja.

GDJE I U KOJIM SLUČAJEVIMA SE TRETIRA EMMETT TRETMANOM?

Tehniku primjenjujemo u područjima kao što su vrat, ramena, kukovi, leđa i stopala. Koristimo je kod stanja uzrokovanih stresom,  glavobolja i migrena,  kod napetosti vrata uzrokovanih prometnom nesrećom,respiratornih tegoba, poremećaja s mokrenjem/inkontinencijom, kao pomoć ženama kod PMS-a, priprema prije i nakon poroda, kod regulacije limfnog i probavnog sustava, kod stanja gdje je imusnosni sustav oslabljen zbog virusnih/bakterijskih oboljenja, kao podrška sustavu nakon kemoterapije...

KOME SE PREPORUČUJE EMMETT TRETMAN?

Osoba se može tretirati u ležećem, sjedećem ili stojećem položaju izravno na koži pacjenta ili preko odjeće.

EMMETT tehnika nema dobnih ograničenja, a zbog laganog i nježnog pritiska može se primjenjivati i na bebama kod kolika/grčeva, kod djece s teškoćama u razvoju kao i kod osoba starije životne dobi (npr.nakon preboljelog moždanog udara),..

TRAJANJE TRETMANA?

Tretman može trajati od 10 do 30 minuta, a u kombinaciji s drugim tehnikama i duže. Broj ponavljanja ovisi  o stanju koje se tretira, tako da će neurološka stanja i reumatske bolesti zahtjevati veći broj tretmana dok se ne postigne poželjna korekcija.

Kontaktirajte s nama već danas

Ukoliko imate poteškoća sa mišićima, kralježnicom ili želite jednostavno vratiti ravnotežu u vaše tijelo obratite nam se i sigurni smo da Vam možemo pomoći

Kontaktirajte s nama već danas 

FOKUS FASCIA, obrt za pružanje usluga,
vl. Tina Jelenić
Radnička 20, 40000 Savska Ves, Hrvatska
OIB: 65239900430
ŽIRO RAČUN u PBZ-u: HR2823400091160565634